Menu:

Forside
Rejser
Familie
Hus og have
Fritid
Ture
MC-ture
Janni
Carsten

Etiopien - Dag 1

1 / 12

Busrundtur i Addis Ababa.

Vi fløj fra København dagen før kl. 12:25, skiftede fly i Istanbul kl. 17:40 til 19:40, og landede i Addis Ababa lufthavn kl. 1 om natten. Endelig ankom vi til vores hotel i Addis Ababa ved 2-tiden om natten. Temperaturen var nede på 10 gr. Vi gik i seng kl. 3, men temperaturen var kun 16 gr. på værelset, og der var kun et tyndt vattæppe på sengen, så det var hundekoldt. Centralvarme er vidst ikke opfundet i Etiopien, det var der ikke på nogen af vores hoteller på turen.

Morgenmad på tag-terrassen ved 9-tiden, hvor der var 13 gr. med blæst, så heller ikke her kunne man få varmen. Hen på formiddagen kørte vi med vores lille bus rundt til forskellige seværdigheder i Addis Ababa. Første stop ved 11 tiden var en stor katedral (husker ikke navnet). Lige ved siden af ligger Kejser Hailie Selassies gamle palads, hvori der er indrettet et etnografisk museum med en folkemindesamling. Dette besøgte vi selvfølgelig også.

Derefter kørte vi til restaurant Lucy for at spise frokost, en dejlig udendørs restaurant i hyggelige omgivelser. Temperaturen var nu steget til 18 gr. Efter frokosten besøgte vi National Archeological Museum, hvor vi bl.a. så de berømte 52 knogler fra abemenesket Lucy. Hun gik rundt på jorden for ca. 3.2 millioner år siden. Men inden vi kom ned i kælderen, hvor hendes rester var udstillet, gik alt lyset ud. Mens de prøvede at fixe dette tog vi med vores bus og kørte op ad et nærliggende bjerg, hvor der var god udsigt over Addis Ababa. Sidst på eftermiddagen var vi tilbage på museet, hvor vi endelig kunne se Lucy. Inden vi kørte tilbage til hotellet var vi lige inde på en af Tomoca-kædens cafeer for at få os en kop kaffe på Etiopisk vis (eller også var det tidligere på eftermiddagen, husker det ikke lige). Etiopien er jo kaffens hjemland.

Kl. 19 mødtes vi i lobbyen for at køre til en restaurant med traditionel Etiopisk mad. Spændende og anderledes. Her smagte vi det specielle Etiopiske injera fladbrød fremstillet af teff-mel. Man spiser ved at rive et passende stykke af det store brød og derefter tage kødet eller tilbehøret op af den fælles skål med brødet. Man har altså hverken tallerken eller bestik. Det smagte egentlig godt nok, men skulle bare lige vænne sig til brødet, som virker lidt syrligt og klægt. Efter middagen kørte vi tilbage til hotellet og så i seng. Stadig koldt på værelset, så jeg måtte have 4 lag tøj på for at holde varmen i sengen.


Klik på et billede for at se det i forstørret udgave


2016:12:19   08:45


2016:12:19   09:00


2016:12:19   09:00


2016:12:19   09:03


2016:12:19   09:04


2016:12:19   09:45


2016:12:19   10:31


2016:12:19   11:13


2016:12:19   11:38


2016:12:19   11:39


2016:12:19   11:56


2016:12:19   11:57


2016:12:19   12:47


2016:12:19   12:47


2016:12:19   13:40


2016:12:19   15:34


2016:12:19   15:38


2016:12:19   15:40


2016:12:19   16:10


2016:12:19   16:10


2016:12:19   19:33


2016:12:19   19:48


2016:12:19   19:48


2016:12:19   19:54

  1 / 12