Vi fløj fra København dagen før kl. 12:25, skiftede fly i Istanbul kl. 17:40
til 19:40, og landede i Addis Ababa lufthavn kl. 1 om natten. Endelig
ankom vi til vores hotel i Addis Ababa ved 2-tiden om natten. Temperaturen
var nede på 10 gr. Vi gik i seng kl. 3, men temperaturen var kun 16 gr. på
værelset, og der var kun et tyndt vattæppe på sengen, så det var hundekoldt.
Centralvarme er vidst ikke opfundet i Etiopien, det var der ikke på nogen
af vores hoteller på turen.
Morgenmad på tag-terrassen ved 9-tiden, hvor der var 13 gr. med blæst, så
heller ikke her kunne man få varmen. Hen på formiddagen kørte vi med vores
lille bus rundt til forskellige seværdigheder i Addis Ababa. Første stop
ved 11 tiden var en stor katedral (husker ikke navnet). Lige ved siden af
ligger Kejser Hailie Selassies gamle palads, hvori der er indrettet et
etnografisk museum med en folkemindesamling. Dette besøgte vi selvfølgelig
også.
Derefter kørte vi til restaurant Lucy for at spise frokost, en dejlig
udendørs restaurant i hyggelige omgivelser. Temperaturen var nu steget til
18 gr. Efter frokosten besøgte vi National Archeological Museum, hvor vi
bl.a. så de berømte 52 knogler fra abemenesket Lucy. Hun gik rundt på jorden
for ca. 3.2 millioner år siden. Men inden vi kom ned i kælderen, hvor hendes
rester var udstillet, gik alt lyset ud. Mens de prøvede at fixe dette
tog vi med vores bus og kørte op ad et nærliggende bjerg, hvor der var god
udsigt over Addis Ababa. Sidst på eftermiddagen var vi tilbage på museet,
hvor vi endelig kunne se Lucy. Inden vi kørte tilbage til hotellet var vi
lige inde på en af Tomoca-kædens cafeer for at få os en kop kaffe på
Etiopisk vis (eller også var det tidligere på eftermiddagen, husker det ikke
lige). Etiopien er jo kaffens hjemland.
Kl. 19 mødtes vi i lobbyen for at køre til en restaurant med traditionel
Etiopisk mad. Spændende og anderledes. Her smagte vi det specielle Etiopiske
injera fladbrød fremstillet af teff-mel. Man spiser ved at rive et passende
stykke af det store brød og derefter tage kødet eller tilbehøret op af den
fælles skål med
brødet. Man har altså hverken tallerken eller bestik. Det smagte egentlig
godt nok, men skulle bare lige vænne sig til
brødet, som virker lidt syrligt og klægt. Efter middagen kørte vi tilbage
til hotellet og så i seng. Stadig koldt på værelset, så jeg måtte have
4 lag tøj på for at holde varmen i sengen.