Til formiddag var der udflugt til 3 forskellige steder i Den Hellige Dal ved
Urubamba. Vi startede kl. 8, og første stop var Chichubamba, hvor en gruppe
lokale kvinder, med støtte fra forskellige sider, var blevet selvstændige
iværksættere. De fremstillede keramik, kakao og tekstil-produkter. Vi fik
forevist, hvordan de fremstillede tøj af alpaka-uld.
Næste stop var Moray, hvor vi besøgte et område med 2-3 cirkulære terrasser,
som man mener, at inkaerne brugte til forsøgs-landbrug. Der kan være op til
15 graders temperatur-forskel i sådan et 30 meter højt terrasse-kompleks.
Sidste stop var Maras, hvor der er en samling af ca. 3000 saltbassiner, hvor
man udvinder noget af det fineste salt i verden. Bassinerne får tilført
saltholdigt vand fra i alt 2 kilder, og hvert bassin tilhører en saltbonde. Et
bassin fyldes med vand og tørrer ud flere gange, hvorefter saltet høstes.
Herefter kørte vi tilbage til Urubamba, hvor der var frokost - denne gang med
buffet, ellers fik vi næsten altid 3 retter mad til frokost. Ude i den skønne
have stod en musikker og spillede traditionel musik fra Andesbjergene.
Dejligt vejr, 25 grader.
Tilbage på hotellet valgte vi at holde en fri-eftermiddag, mens de fleste af
de andre tog på en mindre udflugt. Aftensmad på egen hånd på hotellet.